Deze week kwam bij mij de brievenbesteller net als op zoveel ander dagen om 14.15 uur.  Op een  brief moest ik wel even een dringend antwoord geven en zo begaf ik mij naar de dichtst bijgelegen Post – brievenbus in de IJzerlaan ….  Helaas , laatste lichting om 14.00 u ………….  De B-Post brievenbus aan de overzijde van  de stad in het postgebouw was nog een optie en dat op mijn 88 ste levenswandel .. wat ik vroeger zoveel maal lopend deed !
Foei B-Post en de werkwijze van hun brievenbestellers.  De randgemeenten worden beter bediend dan wij hier in onze grote Sint Sebastiaanwijk. Daar toert de brievenbesteller al rond in de voormiddag net als bij ons vroeger : altijd in de voormiddag ! Meermaals gaan we toch benieuwd even tot aan de stoep of er toch soms geen verrassing is van een vroege vogel .. die ons toch eenmaal verrast !  ’t Busje komt zo en of het nu ik was of een van mijn collega het was niet van ik doe liever dit of dat . Je bent van dienst en het is de dienstregeling te volgen.
Wie brengt wat verbetering in de slechte postbedeling, of wie regelt er ook een later lichting van de postbrievenbus in de IJzerlaan  ?  Bij voorbaat dank en verdient B-Post de naam van A-Post die volgens het alfabet voor mij nu gedegradeerd wordt tot  Z-Post.

Georges Lanssens