Nadat bekend raakte dat er een intentieovereenkomst is getekend tussen KSV Diksmuide en de spreekwoordelijke nalatenschap van de in faling gegane Oostendste voetbalclub KVO, rijzen er heel wat vragen in de Diksmuidse goegemeente rond het voetbal in hun stad. Nu brengt ook raadslid Kurt Vanlerberghe (Vooruit) tijdens de gemeenteraad van 24 juni vragen rond deze fusieoperatie mee naar de raadzaal. Hamvraag is alvast of het stadsbestuur hierbij betrokken was. Aan de andere kant bleek deze er alvast wel met de Oostendse burgemeester Bart Tommelein die een gesprekspartner was voor Karl Vannieuwkerke die KSV Diksmuide vertegenwoordigde.

Behoudens verklaringen van Karl Vannieuwkerke via zijn eigen VRT-kanalen, blijft het aan Diksmuidse zijde bijzonder stil aan de Pluimstraat. Toch is het de vraag of deze fusieoperatie uiteindelijk ook positief is voor de Diksmuidse voetbalbeleving. Raadslid Kurt Vanlerberghe vreest immers dat Diksmuides voetbalziel zal verkocht worden aan de Oostendse kapers.
Ook eDiksmuide stelde al enkele vragen bij KSV-bestuursleden maar ook zij botste op een muur van stilzwijgen. Hoe het verder moet met het voetbal, niet alleen van de fanionploegen maar ook van de jeugdploegen is een pertinente vraag.
Daarnaast gaf ondervoorzitter Karl Vannieuwkerke in het VRT-programma De Afspraak nog mee dat de promotie naar de derde amateurklasse voor KSV Diksmuide niet haalbaar is. Vraag blijft dan ook hoe Diksmuide het Oostendse voetbal uit het financieel moeras kan halen terwijl ze zelf weinig armslag heeft.
Hoe de financiële vork aan de steel steekt is niet duidelijk vermits de Diksmuidse VZW achter KSV Diksmuide haar jaarrekening niet neerlegt. Maar mogelijks kan op de zitting raadslid Claude Vindevogel hierover duiding geven.

Hij is immers ook penningme<ester bij KSV Diksmuide en als Open VLD-er ook partijgenoot van Bart Tommelein die bij de deal betrokken was.
Verder wordt op de gemeenteraad, die aanvangt om 20 uur in de gotische zaal van het stadhuis en vrijblijvend kan bijgewoond worden, nog de goedkeuring gevraagd voor een uitbreiding van de zone 30 in zowel Stuivekenskerke als in Sint-Jacobskapelle. Ook wil men in het centrum nog Shop & Go-parkeerplaatsen voorzien bij handelszaken waar zich hoofdzakelijk een korte bezoektijd stelt. En ook de bouw van het nieuw ontmoetingscentrum Zonnestraal staatop de dagorde alsook de herneming van het dossier van het buitenschrijnwerk van de gemeentelijke basisschool te Leke. Dit laatste punt zorgde bij de vorige zitting nog voor heibel toen bleek dat schepen Marc De Keyrel (CD&V) de waarheid geweld had aangedaan. N-VA vroeg de schepen toen na de zitting op te stappen. Het is uitkijken of deze vraag zich zal herhalen. Tenslotte brengt raadslid Kurt Vanlerberghe ook het dossier van de Woumense Steenstraat opnieuw onder de aandacht. Deze blijkt eens te meer een sluipweg te worden.
Voor de volledige dagorde : klik hier. (DLD)