De verkeersremmers en drempels zorgen in Vladslo al jarenlang voor heel wat ongenoegen. De Vladslonaars probeerden zelfs met een petitie de omstreden drempels, in vooral de Korte Wildestraat en de Wikkelaarstraat, te laten aanpassen. Ook schepen Marc Deprez (Idee Diksmuide) was zich bewust dat het sneller kon maar tijdens de jongste gemeenteraad werden dan toch de aanpassingsplannen goedgekeurd. Deze zouden in overeenstemming zijn met wat gevraagd werd tijdens de bewonersvergadering van november 2023. Naast de Korte Wildestraat en de Wikkelaarstraat worden ook de Beerststraat en de Werkenstraat aangepakt.

In de Korte Wildestraat en de Wikkelaarstraat worden de bestaande drempels volledig uitgebroken.  De nieuwe drempels zullen slechts 20 meter lang zijn in plaats van de huidige 40 meter.  De rijbaan krijgt een maximale breedte van 2,88 meter.  Aan beide zijden komt er ook een goot van 44 cm.  Verder komt er bij de nieuwe drempels ook een asverschuiving.  Grote land- en tuinbouwmachines zullen uitzonderlijk gebruik kunnen maken van een bijkomende strook.  Verder zullen er ook niet langer betonkussens zijn om de trillingen voor de naburige woningen te vermijden.  Tenslotte is er extra aandacht voor de fietsveiligheid met een verhoogd fietspad in rode klinkers.

In deze straten blijven er drie drempels die telkens voorrang geven aan het verkeer komende uit het centrum van Vladslo.  Wel wordt de verkeersremmer in de Wikkelaarstraat een stuk opgeschoven.
In de Beerststraat wordt de tijdelijke verkeersremmer ter hoogte van de school vervangen door een groenzone.  Daarvoor wordt de betonlaag uitgebroken.  Ook in de Werkenstraat zal de tijdelijke verkeersremmer vervangen worden door een groenzone en een asverschuiving.  Volgens schepen Deprez zouden deze werken nog voor het einde van het jaar uitgevoerd worden.  De kostprijs bedraagt bijna 130.000 euro. (DLD)