Vanaf vandaag, maandag 16 september, geldt er opnieuw eenrichtingsverkeer in de IJzerdijk tussen de Hoge Brug en de Dodengang. Deze maal mag men enkel richting de Dodengangstraat rijden en dit voor minstens een maand. Aanleiding zijn de werken voor het doortrekken van het steigerpad tussen Shopping Delva en de Hoge Brug. Wie uit de richting Dodengangstraat komt, moet rechtsomkeer maken en via de Dodengangstraat naar de wijk Lettenburg rijden. Vervolgens kan men via de Kaaskerkestraat naar de Hoge Brug. Opmerkelijk, aan de vooravond van deze ingrijpende wijziging van de verkeerssituatie waren de bewoners van de IJzerdijk nog niet op de hoogte gebracht.

Voor de zomer was het gedeelte van het steigerpad tussen de Hoge Brug en de Paxpoort reeds afgewerkt en bruikbaar voor de fietsers. Nu wordt het steigerpad, dat op vandaag eindigt aan Shopping Delva (foto), verlengd zodat het kan aansluiten met de bestaande doorgang onder de Hoge Brug. Zo kunnen fietsers en voetgangers, na de realisatie, straks zonder de gewestweg te moeten dwarsen, van de Dodengang naar de site van de IJzertoren fietsen of wandelen.
De gewijzigde verkeerssituatie tijdens deze werken geldt enkel voor het gemotoriseerd verkeer, fietsers zullen steeds in beide richtingen kunnen passeren aan de werken. Daarnaast zal de winkel Shopping Delva bereikbaar blijven via de Hoge Brug. (DLD)