Actie!, het gezamenlijk project van N-VA, Idee Diksmuide, Vooruit en enkele onafhankelijken, waarmee men bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober naar de kiezer wil stappen heeft haar campagnehuis op de hoek van de Admiraal Ronarchstraat en de Grote Markt geopend in het voormalig Rein Shop-pand.  Meteen heeft ze ook haar kandidaten en programma voorgesteld waarmee ze de Diksmuidse kiezer wil overtuigen dat op 13 oktober het moment van verandering gekomen is na 18 jaar van hetzelfde burgemeesterschap en 50 jaar dat één familie bijna onafgebroken de politieke scepter zwaait in Diksmuide.

Voor lijsttrekker Koen Coupillie wil Actie! Diksmuide beter maken met een uitgebreid maar ook realistisch programma zonder grote beloftes of megalomane projecten. Wel wil men zorgen voor een gezond financieel beleid met aandacht voor de schuldafbouw.
Andere aandachtspunten zijn de verhoging van het aanbod in kinderopvang met 50%, de uitbouw van een senioren-klusjesdienst, het afwerken van de zuidwestelijke omleidingsweg en het nastreven van een noordwestelijke omleidingsweg en bypass voor Pervijze, het aanpakken van de drugsproblematiek en de overlast, het dimmen van de openbare verlichting in plaats van het doven, het vergroten van de steun aan de MUG-heli en de uitbouw van de medische zorgsite De Kupe, meer nieuwe fietspaden, de aanleg van bufferbekkens met een toegankelijk strandje, snel internet op het platteland, meer aandacht voor jeugdverenigingen, de uitbreiding van grootschalige kleinhandel (schoenen, kledij, …) en een wekelijkse afhaling van het restafval tijdens de zomermaanden.

Met nu reeds een gezamenlijke lijst voor te stellen, willen deze Diksmuidse politieke partijen alvast meer transparantie brengen in het Diksmuids politiek leven.  Lijsttrekker is Koen Coupillie (Esen) – 2. Katleen Winne (centrum) – 3. Bieke Moerman (centrum) – 4. Kurt Vanlerberghe (centrum) – 5 Mieke Vanrobaeys-Bailleul (Vladslo) – 6. Els Leenknecht (Woumen) – 7. Thierry Hardy (centrum) – 8. Isabelle Bouckenooghe (Woumen) – 9. Bart Gouwy (centrum) – 10. Jonas Debaillie (Beerst) – 11. Maja Vermeulen (centrum) – 12. Nathalie Duyck (Keiem) – 13. Bert Laridon (centrum) – 14. Sofie Mycke (Beerst) – 15. Bjorn Debackere (centrum) – 16. Zoë Dehantsetters (Kaaskerke) – 17. Joren Ramboer (Leke) – 18. Christophe Piron (Leke) – 19. Dante Corneillie (Keiem) – 20. Sien Callebert (Pervijze) – 21. Inez Broucke (centrum) – 22. Joël Van Coppenolle (Kaaskerke) – 23. Inge Claeys (Vladslo) – 24. Frank De Smet (centrum) – 25. Marc Deprez (Vladslo).  Volgens Kurt Vanlerberghe is dit een mix van ervaring en nieuwe kandidaten. (DLD)